top of page

בג"צ 9518/16 הראל נגד כנסת ישראל מדינת ישראל והחטיבה להתיישבות

  • אלון הראל
  • 9 בדצמ׳ 2016
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 14 בינו׳ 2021

אתמול בית המשפט העליון הורה למדינה להשיב בתוך 21 מדוע לא תוקפא ההתקשרות של מדינת ישראל עם החטיבה להתיישבות עד להכרעה בחוקתיות של סעיף 6ב לחוק מעמדן של ההסתדרות הציונית העולמית והסוכנות היהודית לארץ ישראל.


הסעיף הזה, עם השם הכל כך לא אינדיקטיבי, הוא הצינור באמצעותו ממשלת ישראל מתירה לעצמה לפעול בניגוד לדין ולנורמות של מנהל תקין. הסעיף הזה, סעיף "עוקף יועץ משפטי לממשלה" קובע שהממשלה יכולה להאציל לחטיבה להתיישבות, גוף פרטי שלא חלות עליו נורמות ציבוריות, את סמכויותיה בתחום ההתיישבות וב"תחומים נוספים". הממשלה אכן עשתה זאת.


החטיבה להתיישבות, למי שלא עקב אחרי הפרקים הקודמים, היא גוף שחולש על מאות מיליוני שקלים מן הקופה הצבורית, רובם מועברים להתנחלויות, לפעמים בניגוד לעמדתה המוצהרת של הממשלה, בהעדר שקיפות משווע, ובניגוד לדין הבינלאומי.


גם בתוך שטח ישראל, החטיבה להתיישבות לא עומדת בנורמות של מנהל תקין. למשל, בנורמה המחייבת רשות לפעול בשוויון ולתקצב את כל האזרחים, יהודים וערבים כאחד.


אני מקווה שבית המשפט העליון יקבל את הבקשה לצו בנים ויקפיא בינתיים את ההתקשרות, עד להכרעה בעתירה שהגשתי באמצעותו של עורך הדין חגי קלעי. נעדכן בהמשך.


העתירה מצוייה כאן.






פוסטים אחרונים

הצג הכול
ראש השב"כ הוא (גם) ״עובד״

סוגיית הפסקת כהונתו של רונן בר מתפקיד ראש השב״כ הנה בעיקרה סוגייה חוקתית ומנהלית מבחינה משפטית. כך גם עוצבו הטיעונים בעתירות השונות...

 
 
 
סמכות הממשלה לפטר את ראש השב"כ

הודעת ראש הממשלה נתניהו על החלטתו להביא לאישור הממשלה את פיטורי ראש השב"כ מעוררת מחלוקת משפטית: מצד אחד, חוק שירות הביטחון הכללי קובע...

 
 
 
היבטים חוקתיים של הפקרת החטופים

1. המלחמה ברצועת עזה נמשכת כבר למעלה משנה, וסופה אינו נראה באופק. למרות ההרג של כ-20,000 פעילי טרור, ובהם ראשי החמאס בעזה, שהושג במחיר...

 
 
 
bottom of page